Donderdag 17 september 1914

Vermist

De familie Huybens uit de Diestsestraat in Leuven is op zoek naar hun 15-jarige zoon Julien. Nieuwsgierig omdat hij hoorde dat er iets gaande was, is hij op 25 augustus in de avond naar het Stationsplein een kijkje gaan nemen, maar nadien is hij niet meer teruggekeerd. Volgens getuigen zou hij door een Duitse soldaat zijn meegesleept en in een lange rij mensen zijn gezet, klaar om te worden geëxecuteerd. Om de drie mensen werd iemand afgeknald. Maar omdat Julien nog zo jong was, werd hij uit de groep gehaald en naar de hangar bij het station gebracht. Nadien heeft niemand nog iets van de jongen vernomen. Misschien weet iemand iets over zijn lot?

Julien Huybens werd op 25 augustus per trein naar het gevangenekamp in Munster gedeporteerd, samen met vele anderen die willekeurig in de stad waren opgepakt. Dagenlang duurde hun treinreis naar Munster,  ten noorden van Hannover.  In Munster verbleven vrouwen en kinderen in aparte barakken, zoals deze foto aantoont. Mogelijk staat de 15-jarige  Julien Huybens op deze foto, maar we weten niet hoe de jongen er precies uitzag. (foto Europeana databank)

Julien Huybens werd op 25 augustus per trein naar het gevangenekamp in Munster gedeporteerd, samen met vele anderen die willekeurig in de stad waren opgepakt. Dagenlang duurde hun treinreis naar Munster, ten noorden van Hannover. In Munster verbleven vrouwen en kinderen in aparte barakken, zoals deze foto aantoont. Mogelijk staat de 15-jarige Julien Huybens op deze foto, maar we weten niet hoe de jongen er precies uitzag. (foto Europeana databank)