De voorlaatste post

Dit zijn de makers van Oorlogsdagboek Leuven: Tiny T'Seyen communicatie, Hilde Verboven concept, research, scenario, Pascal Lacroix digitale ondersteuning (foto Eric Dewaersegger)

Dit zijn de makers van Oorlogsdagboek Leuven: Tiny T’Seyen pers, Hilde Verboven concept, research, scenario, Pascal Lacroix digitale ondersteuning (foto Eric Dewaersegger)

Wapenstilstand is een mooi moment om een punt achter Oorlogsdagboek Leuven te zetten. Toen ik dit project begon, had ik nooit gedacht dat het zo’n vaart zou lopen. De voorbije maanden waren druk. Veel vrije tijd bracht ik door in archieven (met dank aan het stadsarchief, universiteitsarchief en Kadoc!) om getuigenissen te lezen, teksten te schrijven, foto’s in te scannen.

Het was absoluut de moeite waard! Jullie, lezers, hebben het dagboek gretig gevolgd. Ruim 2700 volgers op Facebook en meer dan 7000 bezoekers op de website. En we gingen ook internationaal, met volgers tot in down-under toe. Ivo Schenkel zorgde zelfs voor een Spaanse vertaling van Oorlogdagboek Leuven voor zijn familie in Venezuela!

En het was ongelooflijk fijn om van zovele mensen reacties te krijgen. Verschillende mensen stuurden spontaan foto’s, bijkomende info of zelfs een heel dagboek (met dank aan Pierre Taverniers, Staf Peeters, Lieve Devijver, Dirk Wilms…). Bijzondere momenten waren wanneer nabestaanden van slachtoffers me contacteerden (Annemie Delcon, Elisabeth Devroey, Lieve Devijver, Mieke Dassy, Leen Van Meerbeek, …)

Ik hou hier alleen maar goede herinneringen aan over. Merci!

Een paar leuke reacties als uitsmijter:

Dries Wathion: Met voorsprong de beste Fb-pagina die ik ooit volgde. Chapeau
Herman Meersseman: Héél knap, héél interessant, héél boeiend, dikwijls héél confronterend en opstandig makend dikwijls, en héél ontroerend soms. Wie dit Oorlogsdagboek gevolgd heeft weet zeker: wij willen hier nooit nog oorlog.
Kaat Matthys: Dank, ook gevolgd vanuit Bujumbura, Burundi!
Marleen Andries (Leuvense stadsgids): "Er zijn vele boeken verschenen, er zijn tentoonstellingen, activiteiten, maar jullie oorlogsdagboek heeft WO I het dichtst bij mij gebracht."
Veerle Vandenborre "super blog / fb pagina. Ik leer elke dag iets dat ik mijn grootouders ben vergeten te vragen."
Peter De Jaeger: "aan wie op deze site de berichten zet wil ik een dikke proficiat toewensen  de items lezen is een ware back in time alsof t echt vandaag is ! "
Carla Vranckx: "Komt dit uit in boek? Prachtig om te lezen!"
An Victoir: "treinen te kort, treinen te laat, plensregen, boorwerken in ons kantoorgebouw... en daar gaan we niet te zeer over zeuren, als we weten hoe het er een paar jaar geleden aan toe ging (allez kom, honderd jaar, maar wat is dat een frutselke in de geschiedenis van de mensheid). Oorlogsdagboek Leuven brengt het allemaal naar het hier en nu..."